Travelist is als franchisenemer aangesloten bij Mijn Reiskennis en biedt u zekerheid door lidmaatschap bij ANVR, SGR en het calimiteitenfonds.
Mijn Reiskennis is onderdeel van Travelcenter de Wit; in 2015 verkozen tot het beste Reisretailbedrijf van Nederland.

ANVR lidmaatschap

Het ANVR (Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen) is een internationaal erkende, overkoepelende belangenorganisatie voor de reisbranche. De rechten en plichten van de reisorganisatie, het reisburo en de reiziger worden door het ANVR vastgesteld. Zie ook de disclaimers of kijk voor meer informatie op www.anvr.nl.

SGR Lidmaatschap

Alle reizen vallen onder de garantie van de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden), met uitzondering van losse lijndiensten, autohuur en rechtstreeks geboekte hotels. De SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis. Voor meer informatie kijkt u op www.sgr.nl.

Stichting calamiteitenfonds

De garantieregeling van Stichting Calamiteitenfonds reizen houdt in dat u recht heeft op teruggaaf van (een deel van) de betaalde reissom en/of vergoeding van noodzakelijke meerkosten wanneer er sprake is van een uitkeringsvatbare situatie als gevolg van een calamiteit in de zin van de regeling. Kijk voor meer informatie op www.calamiteitenfonds.nl.