Verzekeringen

Travelist werkt samen met Allianz Global Assistance, want een zorgeloze vakantie betekent ook goed verzekerd zijn tegen eventuele risico’s. Medische verzorging in het buitenland of een onverwachte terugvlucht naar huis kunnen namelijk grote financiële gevolgen hebben. Al meer dan 50 jaar is Allianz Global Assistance de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie. Voor elk reisdoel heeft Travelist in samenwerking met Allianz Global Assistance een passende verzekering. Hieronder de verschillende verzekeringen.

Allianz Global Assistance zorgt ervoor dat u er nooit alleen voor staat. Tijdens uw reis wordt u direct geholpen, mocht dit nodig zijn. U kunt 24 uur per dag rekenen op uitstekende (telefonische) hulp in uw eigen taal: +31 (0)20 - 592 92 92. Verder geven ze u de mogelijkheid om aflopende en doorlopende verzekeringen af te sluiten.

Reisverzekering

Het belang van een goede reisverzekering wordt nog wel eens onderschat. Zonder reisverzekering kunt u op reis onverwachts voor hoge kosten komen te staan. Medische kosten kunnen al gauw hoog oplopen, zeker in het buitenland.
U krijgt vaak andere zorg dan in Nederland en bovendien tegen een ander tarief. Meestal vergoedt de zorgverzekeraar dat wat in Nederland gangbaar is. De meerkosten komen dan voor eigen rekening.
Met een reisverzekering worden uw onvoorziene kosten vergoed. Waar u ook bent. De reisverzekering zorgt er tevens voor dat u terug naar huis kunt indien er iets met u of een 1e of 2e graad familielid gebeurt.

 • Professionele hulp bij ziekte, ongeval en overlijden
 • Reiskosten en verblijfkosten bij ziekte, ongeval en overlijden
 • Reiskosten bij overlijden / levensgevaar familie (1e of 2e graad)
 • Repatriëring
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van uw zorgverzekering
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten

De aflopende reisverzekering van Allianz Global Assistance is een uitstekende keuze als u af en toe op vakantie gaat of op zakenreis. Het biedt u een complete basisdekking tegen een scherpe premie. U kunt de verzekering aanpassen aan uw eigen wensen en behoeften. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd bent tegen eventuele risico’s.

Dekking binnen de EU of wereldwijd:
Kies de juiste dekking aan de hand van uw vakantiebestemming. Ligt deze in de Europese Unie, dan volstaat de Europadekking. Reist u buiten de EU, kiest u dan voor de werelddekking (optioneel met Amerika/Canada).

Complete basisdekking:
Allianz Global Assistance biedt altijd een reisverzekering op maat, volledig samengesteld naar uw wensen. De basisdekking is heel compleet en omvat onderdelen zoals personenhulpverlening, bagage, buitengewone kosten, telecommunicatiekosten en schade logiesverblijven. Deze basisdekking kunt u als vakantieganger beslist niet missen.

Uitbreidingen voor nog meer zekerheid:
Naast de basisdekking kunt u kiezen uit tal van uitbreidingen in uw dekking. Zo kunt u uw aflopende reisverzekering helemaal aanpassen aan uw wensen en omstandigheden. Zo sluit Travelist standaard bij uw basisdekking geneeskundige kosten en ongevallendekking af. Uw zorgverzekering vergoedt namelijk vaak wel een deel van de kosten maar in veel gevallen is dit niet voldoende. De kans bestaat dat de geneeskundige kosten in het buitenland meer dan twee keer zo hoog liggen dan in Nederland. Naar keuze kunt u (winter)sportdekking, rechtsbijstand, geld, hulp en huur vervoermiddel en een dekking voor extra sportuitrusting afsluiten.

Reizen en op vakantie gaan doet u voor uw plezier. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan is het prettig te weten dat u goed verzekerd bent. Met de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance bent u het hele jaar door voor alle reizen en tripjes verzekerd!
Aan de hand van uw vakantiebestemming kiest u de dekking. Ligt die over het algemeen binnen de Europese Unie? Dan volstaat Europadekking. Gaat u verder weg? Kiest u dan voor de werelddekking.

Complete basisdekking:
Allianz Global Assistance biedt altijd een verzekering op maat, volledig samengesteld aan uw wensen. De basisdekking is heel compleet en omvat onderdelen die u als vakantieganger beslist niet kunt missen.

Uitbreidingen:
Evenals bij de aflopende reisverzekering kunt u bij de doorlopende reisverzekering kiezen uit tal van uitbreidingen in uw dekking zoals geneeskundige kosten, rechtsbijstand en/of (winter) sportdekking. Zo kunt u uw doorlopende reisverzekering helemaal aanpassen aan uw wensen en omstandigheden.

Annuleringsverzekering

Uw reis moeten annuleren, dat is vervelend genoeg. Daar kunt u geen financiële zorgen bij gebruiken. Wanneer u de aflopende annuleringsverzekering afsluit dan krijgt u bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Bent u al op reis en moet u onverwachts de reis afbreken? Dan krijgt u voor de niet-gebruikte dagen de kosten vergoed.

Annuleringskosten worden onder andere vergoed bij:

 • Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw medereiziger(s)
 • Overlijden, levensgevaarlijk(e) ziekte of ongeval van directe familie (1e graad of 2e graad)
 • Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1e graad)

Met de aflopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance bent u zowel voor als tijdens uw reis beschermd tegen de kosten van annulering. Deze dekt namelijk ook de niet gebruikte reisdagen. Een zeer complete verzekering dus!

Voor annuleringsverzekeringen biedt Allianz Global Assistance drie varianten:

 • Annuleringsverzekering: Bij onderbreking van je reis houden we bij de vergoeding rekening met het aantal dagen dat je niet meer op reis bent.
 • Annulering volledig: De dekking is gelijk aan de Annuleringsverzekering, maar je hebt de garantie dat je altijd je volledige annuleringskosten vergoed krijgt.
 • Dubbel-Zeker: Bij annuleren krijg je altijd de maximale vergoeding.

Samengestelde reis annuleren:
Regelmatig stelt Travelist reizen op maat samen voor haar klanten. Bijvoorbeeld een afzonderlijk ticket, vervoer en accommodatie. Het uitvallen van één of meer van deze onderdelen geeft geen recht om dan de totale reis te annuleren. Dit risico is wel extra te verzekeren door middel van een uitbreiding. Mocht één van de los geboekte onderdelen van uw vakantiereis dan uitvallen, waardoor u de hele reis moet annuleren, dan worden wel alle onderdelen vergoed.

Een groot voordeel van de doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance is dat deze geldt voor al uw vakanties. Dus ook voor ‘last-minute’ boekingen. Bovendien zijn niet alleen de kosten van de annulering zelf gedekt, maar ook de niet gebruikte reisdagen. Als u uw vakantie noodgedwongen moet afbreken, worden de vakantiedagen die u daardoor moet missen ook vergoed! Kortom, de doorlopende annuleringsverzekering is uiterst compleet.

Standaard in het pakket van de doorlopende annuleringsverzekering zit:

 • Vergoeding van annuleringskosten
 • Vergoeding van niet gebruikte reisdagen
 • Vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging

Garantie-Annulering:
Met de garantie-annulering heeft u een nog ruimere dekking. U krijgt dan namelijk niet alleen de niet gebruikte reisdagen vergoed, maar de gehele reissom. Dat is een prettige extra zekerheid!

Uitbreidingen:
De basisdekking van de annuleringsverzekering is al heel compleet. Toch zijn er diverse uitbreidingen en aanpassingen aan uw polis mogelijk. Zo zijn bijvoorbeeld familieleden standaard meeverzekerd maar wat als er iets gebeurt buiten de familiekring waardoor uw vakantie toch in gevaar komt?
Bijvoorbeeld met: iemand die op uw huisdieren past, degene die uw zaken waarneemt tijdens uw vakantie of een vriend of vriendin die plotseling erg ziek wordt. Ook dan biedt Allianz Global Assistance een oplossing voor u.
Voor slechts € 25,-extra premie per waarnemer kunt u iedereen meeverzekeren die u een reden kunnen geven voor vroegtijdige terugkeer naar huis.

Samengestelde reis annuleren:
Regelmatig stelt Travelist reizen op maat samen voor haar klanten. Bijvoorbeeld een afzonderlijk ticket, vervoer en accommodatie. Het uitvallen van één of meer van deze onderdelen geeft geen recht om dan de totale reis te annuleren. Dit risico is wel extra te verzekeren door middel van een uitbreiding. Mocht een van de los geboekte onderdelen van uw vakantiereis dan uitvallen, waardoor u de hele reis moet annuleren, dan worden wel alle onderdelen vergoed.

Annuleringsverzekering is maatwerk:
Er zijn allerlei redenen denkbaar waarom u een reis wilt kunnen annuleren. Stel, u boekt een reis voor een concert in het buitenland. Voor uw vertrek blijkt dat het concert onverwachts niet doorgaat. Of u wordt opgeroepen voor dat tweede sollicitatiegesprek dat dan net in uw vakantie valt en niet kan worden verzet. Beide redenen om uw reis af te blazen of uit te stellen.
Ook voor het meeverzekeren van bijzondere redenen op uw vakantie kunt u bij Travelist terecht. Er moet dan echter wel contact opgenomen worden met Allianz Global Assistance om de premie op maat voor u te laten berekenen.

Verzekering algemeen

Heeft u reeds een doorlopende reis en/of annuleringsverzekering elders? Kijkt u dan eens goed naar de polisvoorwaarden. Vaak staan in de kleine lettertjes bijzonderheden waardoor uw dekking wellicht niet geheel meer naar wens is of al jaren geleden is afgesloten.

Als u wilt kan Travelist de voorwaarden van uw verzekeringsmaatschappij voor u vergelijken met de polisvoorwaarden van Allianz Global Assistance. Omdat Allianz Global Assistance in vergelijking tot andere verzekeringen zeer uitgebreide dekking biedt op allerlei fronten en een scherpe prijs weet te bieden komt dit vaak voordeliger uit. Groot voordeel van een verzekering via Travelist bij de Allianz Global Assistance is dat ik alles van uw reis weet en kan bemiddelen bij eventuele schades. Dit kan ook erg veel gemak bieden bij het regelen van bijvoorbeeld alternatief vervoer naar huis.

Indien u uw huidige doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering om wenst te zetten naar een doorlopende verzekering bij Allianz Global Assistance kunt u contact opnemen met Travelist. Op uw verzoek wordt uw huidige verzekering opgezegd en gaat uw nieuwe verzekering per vervaldatum van de oude verzekering in.

U kunt de individuele annuleringsverzekering afsluiten tot maximaal 7 dagen na boeking van de reis. De reisverzekering is te boeken tot een dag voor vertrek van de reis.